Portal login

Portal login

X

Server status

Alle systemen volledig operationeel.

Werkzaamheden Website

De website is online en operationeel.

Infrastructuur & Netwerken

Binnen de  ICT wordt het woord ‘infrastructuur’ gebruikt als verzamelnaam voor alle voorzieningen en middelen die nodig zijn om een netwerk goed te laten draaien.
Een solide netwerk vormt de fundering voor het elektronisch verwerken van al uw informatie. Daarin onderscheiden we diverse mogelijkheden die uiteraard allemaal behoren tot het dienstenpakket van IP-Security.

WiFi
Door deze technologie is het mogelijk om draadloos gegevens te versturen. Omdat het niet nodig is een internetkabel aan te leggen kunt u met een laptop, mobiele telefoon of tablet internetten. Op kantoor maar ook bij steeds meer openbare gelegenheden is het mogelijk om van dit draadloze netwerk gebruik te maken.

Draadloze netwerken (Wireless networking)
Naast het gedeelte van het netwerk dat door bekabeling aan elkaar is gekoppeld, is het ook mogelijk om het netwerk (gedeeltelijk) draadloos uit te voeren.
Dit is handig voor tijdelijke- of flexwerkplekken maar ook op plaatsen waar het aanleggen van bekabeling lastig of niet mogelijk is.

WAN/LAN oplossingen
Een computernetwerk bestaat uit een aantal pc’s of andere apparaten die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen de computers met elkaar communiceren, gegevens uitwisselen of opdrachten versturen via het netwerk.
Netwerken kunnen in omvang variëren, van enkele apparaten die aan elkaar gekoppeld zijn tot duizenden. Een netwerk dat in een beperkte omgeving werkt (bijvoorbeeld op een kantoor of bedrijf) noemt men LAN (Local Area Network). Wanneer verschillende van die LAN’s met elkaar verbonden worden (bijvoorbeeld door een bedrijf met filialen op diverse plaatsen), spreken we van een WAN (Wide Area Network).  

VPN (Virtual Private Network)
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een openbaar netwerk (zoals het internet) om kantoren of individuele gebruikers op afstand te voorzien van een veilige toegang tot het netwerk van hun organisatie. Verschillende bedrijfsvestigingen, medewerkers in de buitendienst of  thuiswerkers kunnen zo eenvoudig met elkaar verbonden worden en informatie uitwisselen
vanaf hun eigen locatie. Dit gebeurt in een beveiligde en gesloten omgeving (een zogenaamde ‘tunnel’) die alleen toegankelijk is voor bevoegden. Hiervoor is geen extra software nodig, dat scheelt in de licentiekosten. IP-Security maakt het nieuwe werken, inclusief e-mail en internet, overal mogelijk. Op kantoor, thuis of onderweg.

Op het gebied van netwerken zijn er veel verschillende mogelijkheden. IP-Security kan u adviseren over de voor uw bedrijf meest geschikte oplossing.